Ev içinde karşılaştığınız günlük sorunlar ya da yoksulluğun nasıl sona erdirilebileceği veya farklı senaryolar fikirleri gibi aklınıza takılan bir çok konuda fikirler üretin. Düşünceleriniz nereye giderse gitsin, yeter ki beyninizi ve düşünce kaslarınızı çalıştırın.
Şeytanın avukatlığı
Öğrendiğiniz bir konuyla ilgili, ilk etapta aklınıza gelmeyecek özgün bir fikir üretin. Bu fikri kanıtlarla desteklemeye çalışın ve bulduğunuz kanıtların düşüncenizi değiştirmesine izin verin. Bunu her gün tekrar ettiğiniz takdirde, kalıpların dışında düşünmeye daha yatkın olacaksınız. (Sıkışıp kaldığınızı hissettiğinizde, kitapların ön sözlerini okuyup değerlendirmeye çalışabilirsiniz.)
Okuma alışkanlığı edinin
Her hafta bir kitap okumaya çalışın. Kurmaca kitaplar, karakter analizi ve farklı perspektiflerden bakabilme yetisi kazandırırken; kurmaca olmayan kitaplar, politikadan psikolojiye, yepyeni konular hakkında bilgilenmenizi sağlar.
Quora, Stack Overflow gibi site ya da bloglarda vakit geçirin
Bu sitelerde diğer kullanıcılar tüm bilgiyi derleyip topluyorlar. Sizin tek yapmanız gereken ilginizi çeken konuların yazarlarını takip etmek. Pocket uygulamasını kullanarak ilginizi çeken yazıları kaydedip, uyumadan önce okumayı deneyebilirsiniz.
Gazete okuyun ve farklı konuların gündemini takip edin
Bu alışkanlık alakasız görünen şeylerin arasındaki bağlantıları keşfedip kendi düşüncelerinizi oluşturmanıza yardım edecek. Ayrıca bu sayede farklı insanlarla tartışacak pek çok konu bulacaksınız.
Sosyal medyada ilginç bilgiler veren yayınlara abonelik
Facebook, Twitter gibi sosyal medyada yer alan eğitici hesapları takibe alabilirsiniz. Böylece zaman tüneline her bakışınızda yeni şeyler öğrenebilirsiniz. Örneğin, bilim ve teknolojiyle ilgileniyorsanız “I Fucking Love Science”; mimarlıkla ilgileniyorsanız “Arkitera” ya da “ArchDaily” Facebook hesaplarını takip edebilirsin.