Zayıflamak ve aynı kiloyu korumak

Vücut ağırlığını kabul etmek
İlk önce ve en başta ele alması gereken, vücut ağırlığı takıntısını geride bırak-manızdır. vücut ağırlığı bir numaralı sorununuz olmamalıdır, amacınız vücut kom­pozisyonu ve sağlık olmalıdır.

Kilo alımı yaşlandıkça kaçınılmazdır. Metabolizmamız yetişkinlik yıllarına kıyasla her on yılda %3-5 oranında yavaşlar. Yaşamı boyunca herhangi bir kilo sorunu olmayan bir kadın ya da erkek için yetişkinlik yıllarında 5-7 kilo alması garip değildir. İlave ağırlık miktarı kontrol altına alınabilir. Bu fazladan kilolar, önemli herhangi bir sağlık riskine katkıda bulunmamalıdır. Ancak kilo artış düze­yimiz 9 kilo ya da daha fazlasına çıkarsa özellikle bu kilolar, vücudun yaşam organlarını çevreleyen bölgelerde ise dikkat etmemiz gerekir. Aşırı kilo ortaya çık­tığı zaman sağlık riskleri ve hastalık riski artar ve hatta erken ölümler meydana gelebilir.

Banyo tartısı, ağırlık sorununuza tek yol gösterici olmamalıdır. Banyo tartınız­dan kurtulun ya da en azından her gün gözünüzün önünden uzak tutun. Banyo tartısındaki sayılara odaklanmak, davranışınızda hasara neden olur. Tartıdaki sayı bir birey olarak sizi yansıtmaz. Vücut ağırlığı, günlük su ağırlığından dolayı ve aylık kadınlarda adet döngüsünden dolayı iniş çıkışlıdır. Sağlığa odaklanın, ağırlığa değil. Eğer banyo tartısında tartılmanız gerektiğini hissediyorsanız, bunu haftalık ya da aylık olarak günün aynı saatinde, üzerinizde kıyafet olmadan ve aynı tartıda yapın.

Kilo vermek ve sağlıklı bir ağırlığı korumak, yalnızca kalori kısıntısından daha fazlasını gerektirir. Sağlıklı yeme ve olumlu yaşam tarzı alışkanlıklarının bir arada olması yaşam boyu sürecek bir yaklaşım gerektirir.

Kim olduğunuzu kendi kendinize kabul edin. Herkes uzun ya da kısa değildir. Herkes ince ve formda da değil. Bütün yaşamınızda kilonuz bir sorun olacaksa yetişkinliğinizde vücudunuzda toptan bir değişiklik yapmanız zor olabilir. Yalnızca olabildiğiniz en iyi ve en sağlıklı kişi olmayı hedefleyin. Kim olduğunuz, kendi kendiniz için ne yapabildiğiniz ve çevrenizdekilere ne hissettirdiğiniz hakkında olumlu düşünmeyi öğrenin. Yapabileceğinizin en iyisini yapın ve olabildiğinizin de en iyisi olun.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir