Faydaları saymakla bitmiyor! İşte cildiniz üzerindeki etkileri…

Cilt bakımı meraklıları, dikkat edilmesi gereken yeni ve şaşırtıcı bir bileşen var! Hayır, baldan, zerdeçaldan veya kilden bahsetmiyoruz. Doğanın bize bir başka hediyesi: Soğan! Soğan içeren ürünleri cildinize uygulama düşüncesi garip gelse de, bu sebzenin şaşırtıcı cilt faydalarını öğrenince ona bir şans vermek isteyeceksiniz. İşte soğanın cilt üzerindeki faydaları…

ABONE OL

Soğan, sarımsak, frenk soğanı, yeşil soğan ve pırasa ile yakın kuzenlerdir. Soğan, yüzyıllardır sağlık ilaçları olarak da kullanılmaktadır.

Çoğunlukla bir bileşen olarak soğanın cildin yararlarına odaklanacak olsak da, soğan takviyelerinin diyabet, astım ve hipertansiyon dahil olmak üzere birçok sağlık durumuna yardımcı olduğu gösterilmiştir.

Soğanların beslenme yararları arasında yüksek C vitamini ve flavonoid adı verilen bir tür antioksidan olan quercetin var. Antioksidanlar, hücrelerinizi koruyabilen ve serbest radikallerin neden olduğu hasarı önlemeye yardımcı olabilecek maddelerdir.

Cilde faydası nedir?

Yapılan bir araştırmaya göre, soğan ekstraktı jelinin dört haftalık kullanımdan sonra yara izlerinin görünümünü önemli ölçüde azalttığı gözlemlenmiştir.

Topikal soğan özü jeli, eczanede bulunan skar yani yara izi kremleri ve jellerinin çoğunda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Aynı zamanda soğan özütünün tutarlı bir şekilde kullanımı çatlak izlerinin görünümünü de iyileştiriyor.

Bileşen, cilt bakım bileşeni olarak popülaritesini yeni almaya başlamasına rağmen, bazı nemlendiriciler ve jellerde uzun yıllardır kullanılmaktadır.

Özellikle trend belirleyici uzak doğu markaları, soğanla formüle edilmiş nemlendiriciler ve diğer cilt bakım ürünlerini piyasaya sık sık yenileyerek sürmeyi tercih ediyor.

Bir bileşen olarak soğanla cilt bakım ürünlerinin yararları üzerine yapılan araştırmaların ötesinde, soğanların saç büyümesini iyileştirmeye yardımcı olduğunu gösteren birçok araştırma var.

Araştırmalar soğan suyunun, saç dökülmesi olarak tanımlanan alopesi için topikal bir tedavi olarak kullanılabileceğini gösterdi. Ancak bu saç deriniz için aynı zamanda bir o kadar zararlı olabileceğinden dermatoloğunuza danışmakta fayda var.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir