Bebek fotoğrafları çekmek için öneriler

Bebeğinizin en güzel, en sevimli yılları sadece anılarınızda kalmasın. Vakit kaybetmeden fotoğraf kareleriyle o güzel anlarınızı ölümsüzleştirin.

Bebeğinizin en güzel, en sevimli yılları sadece anılarınızda kalmasın. Vakit kaybetmeden fotoğraf kareleriyle o güzel anlarınızı ölümsüzleştirin.
Fotoğra?arı ister planlı ister plansız çekin şüphesiz çok güzel pozlar yakalayacaksınız. Ancak tüyolarımızla çok daha güzel kareler yakalamanız mümkün!
 
Işığa dikkat
Güzel bir fotoğraf çekebilmenin en önemli püf noktası tabii ki ışıktır. Özellikle hafif bulutlu bir gün tercih edilirse en ideal ışık elde edilir. Işık ne az ne de fazla olmalıdır. Dengelenmelidir. Çok parlak ışıkta çekilen fotoğraflarda gölgelenmelerin olması ya da gözlerinizin kısık çıkması kaçınılmazdır. Aynı şekilde çok karanlık ya da kapalı havada çekilen fotoğraflarda renkler soluk çıkar. Ne kadar photoshop kullanırsanız kullanın net, güzel bir görüntü elde edemezsiniz! İç mekanda bir fotoğraf çekmek zorundaysanız gündüz saatlerini ya da ışık için büyük pencerelerin yanını tercih edin. Güneşi bebeğinizin arkasına almayın yoksa fotoğraf karanlık çıkar. Flash kullanmak zorundaysanız makinenizi, kırmızı göz engelleme moduna getirin. Aksi halde photoshop kullanmak zorunda kalırsınız ve bebeğinizin güzel gözleri orijinali gibi güzel durmaz!
 
Bir değişiklik yapın, siyah beyaz fotoğraflar çekin. Şüphesiz en artistik fotoğraflar siyah beyaz olanlar. Çektiklerinizi bastırdığınız zaman bize hak vereceksiniz!Elinizi korkak alıştırmayın! Profesyonel fotoğrafçılar tek poz fotoğraf çekmezler. Nasılsa dijital makineler çıktı, film bitti derdi yok, çekin çekebildiğiniz kadar. Yüzlerce fotoğraf içinde muhakkak birkaç adet mükemmel poz çıkacaktır. Beğenmediklerinizi isterseniz silme şansınız da var. Bebeğinizin düzenli fotoğrafını çekmek için bir program hazırlayın. Örneğin sabah saatleri bebeklerin en mutlu olduğu zamanlardır. Bu saatleri fotoğraf çekimine ayırabilirsiniz.
 
Kim ne derse desin, en güzel fotoğrafları anne-babalar çeker. Ne de olsa bebeğiniz en güzel gülümsemesini size saklar!
 
Poz vermeye ilişkin birçok ipucu var. Her zaman güzel bebek pozları yakalayamadığımız bir gerçek. Ama uygun zamanı kollamak gerekir. Ya da ‘tam fotoğraflık’ diye düşündüğünüz anları hemen görüntüleyebilirsiniz. Örneğin bebeğinizin çok mutlu olduğu anlar iyi bir fotoğraf çekimi için güzel bir zamanlamadır. Gözlerindeki neşe fotoğrafa yansır. Basit bir poz olsa bile fotoğraf çok içten ve güzel çıkar. Kısacası, ona poz verdirmek yerine, siz onun pozunu yakalayın.
 
Yakın plan fotoğraf çekmeyi deneyin. Genelde fotoğraflarda klasik pozlar verilir ve ifadelerin, arka planın nasıl çıktığına pek önem verilmez. Değişik ve güzel bir kare oluşturmak istiyorsanız bebeğinizin yüzüne odaklanmanızı öneririz. Hatta bazen yalnızca ellerini ve ayaklarını çekin. Göreceksiniz farklı ama bir o kadar anlamlı fotoğraflar olacak.
 
 

 
“Benzer fotoğraflar çekmekten bıktım” diyorsanız farklı açılardan bebeğinizin değişik pozlarını yakalamayı deneyin.
 
Bebeğiniz hareketliyse tek başınıza fotoğrafını çekmek kolay olmayabilir. Onu güldürmek gerektiğinde pozunu ayarlayabilmek için birilerinin size yardım etmesi gerekebilir. Sabırlı bir arkadaş bulmanızda fayda var.
 
Minik afacanı güldürmek için elinizden geleni yapmaya çalışın. Örneğin hapşırmış gibi yapabilirsiniz ya da yüzünüzü bir açıp bir kapayarak o meşhur “Ce ee” oyununu deneyebilirsiniz. Emin olun bu oyuna gülmeyen bebek yoktur.
 
Fotoğraf süper çıktı ama arka plan bozuk. Şimdi ne yapacaksınız? Yine bilgisayar programları imdadımıza yetişiyor. Arka planı silip fotoğrafı kurtarabilirsiniz. Bilmiyorsanız fotoğraf stüdyolarından bu konu için de yardım alabilirsiniz.
 
Eminiz çocuğunuz halı üstünde yatarken ya da oynarken çekilmiş bilindik fotoğrafları vardır. Ama nedense yaramazlık yaparken çekilmiş fotoğraflarına pek rastlanmaz. Ufak tefek afacanlıkları değerlendirmekte yarar var. Sıkıcı olmaktansa eğlenceli, komik pozlara sahip olmayı siz de istemez misiniz? Bebeğiniz gülerken çektiğiniz fotoğraflar her zaman güzel çıkar. Bu nedenle onu, komik hareketler yaparak güldürmeye çalışın. Mesela başınıza şapka takarak komik şekilde sesler çıkarın, elinize bir oyuncak alın ve onun ağzından konuşuyormuş gibi yapın ya da komik yüz ifadeleri takınabilirsiniz. Hatta bebeğinizdeki etkileşimi artırmak için yavru köpeğiniz varsa onu da fotoğraf karenize dahil edebilirsiniz.
 
Ayrıca
Sürekli siz fotoğraf çekecek değilsiniz. Bırakın başkaları sizi, çocuğunuzla birlikte çeksin. Emin olun hastanede, yeni dünyaya gelmiş bebeğinizle çekilmiş sabahlıklı pozlarınızdan daha fazlasını isteyeceksiniz. Biliyoruz çocuklar biraz büyüyünce onları sabit tutmak zor oluyor. Bu yüzden bebeklerin emeklemeye başlamadan önceki zamanları fotoğraf çekilmek için en uygun zamandır! Kaçırmayın. Çektiğiniz fotoğrafları akrabalarınıza ve arkadaşlarınıza da yollayın. Böylece seneler sonra en yakınlarınızın elinde de bebeğinizin ufak bir fotoğraf arşivi olacaktır. Her ay bebeğinizi aynı mekanda aynı oyuncakla çekin. Yılın sonunda çekilen fotoğrafları karşılaştırdığınızda çocuğunuzun büyüme hızına şahit olacaksınız. Belki de çocuğunuz okula gidene kadar bu metoda devam etmek isteyebilirsiniz.
 
Bebeğinizden uzun olduğunuza göre onun göz hizasına eğilerek fotoğrafını çekebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde fotoğrafta bebek odaklanır. Kaymalar ve bulanıklık ortadan kalkar. Ayrıca doğal pozlar yakalamak istiyorsanız bebeğinize görünmeden gizli bir şekilde çekmeyi deneyin. Hala güzel ve net çıkan bir fotoğraf çekmeyi başaramadıysanız üzülmeyin. Makineniz elinizde, bebeğinizin her hareketini takip ettiğiniz için her an gelebilecek güzel bir poza karşı hazırlıklı olun. Poz nihayet geldiğinde hafifçe çekim düğmesine basın ve pozu yakalayın. (hızlıca basmayın) Bu sayede makinenin titremesini engeller, fotoğrafta oluşabilecek bulanıklığı önlemiş olursunuz. Tekrar tekrar fotoğraf çekmenize de gerek kalmaz.
 

 
 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir